Detectivi particulari profesionisti PRO DETECTIVE AGENCY

Servicii autorizate detectivi particulari Romania: Bucuresti, Timisoara, Constanta, Cluj, Craiova, Iasi, Pitesti, Oradea, Ploiesti, Brasov, Bacau, Galati, Arad, Sibiu, Tg Mures, Suceava, Botosani, Braila, Satu mare, Deva, Mures, Focsani, Curtea de Arges.

Agentie autorizata de detectivi particulari PRO DETECTIVE AGENCY tel.0722723100

 

PRO DETECTIVE AGENCY Detectivi particulari Timisoara RomaniaAgentie licentiata de detectivi privati Timisoara Romania

Detectivi privati Timisoara PRO DETECTIVE AGENCY -Te ajutam atunci cand ai nevoie!

 

Ai nevoie de probe pentru divort? Te ajutam in cel mai discret si profesionist mod.


Daca crezi ca  partenerul sau partenera  te inseala  si ai descoperit deja acest lucru dar ai nevoie de mai multe probe  pentru a intenta o actiune de divort, cea mai buna solutie pentru a obtine aceste dovezi este de a angaja un detectiv particular sau o agentie de detectivi particulari.  Detectivul particular /detectivii particulari vor  fi capabili sa aduca dovezile de care aveti nevoie fara sa va puna in nici un fel de pericol. Insa daca  sunteti nehotarati daca este cazul sa apelati la un detectiv particular sau o agentie de detectivi particulari ,am sa prezint trei avantaje de care trebuie sa tineti cont in cazul in care nu stiti daca sa va decideti sau nu in a angaja o echipa de detectivi particulari.

A obtine destule probe  solide pentru a vedea daca partenerul sau partenera te inseala sunt elementele de baza care sunt necesare in inceperea unui proces de divort, iar  dovezile  sunt in multe cazuri greu de obitinut fara a angaja o persoana specializata ,o firma de detectivi particulari ,in astfel de investigatii. Fara dovezi si probe  concrete cum ar fi fotografii sau filme prin care se poate dovedi ca partenerul sau partenera va inseala nu veti putea obtine ,de exemplu  pensia alimentara sau custodia copiilor  prin actiunea de divort.

 

 

Adunarea probelor /dovezilor implica investigarea si supravegherea persoanei care banuiti ca va inseala si de multe ori activitatile zilnice  impiedica practicarea aceastei activitati atunci cand este necesar. Oricum nu aveti atata experienta ca si un detectiv particular cand vine vorba de investigatii/supravegheri , de cum si unde se desfasoara activitatea de supraveghere.  Daca totusi incercati sa obtineti dovezi de unul singur s-ar putea sa obtineti dovezi insuficiente si sa nu puteti beneficia de ce vi se cuvine la un eventual proces de divort,mail ales ca probele nu sunt obtinute legal in cele mai multe cazuri,nu puteti dovedi legalitatea si modalitatea obtinerii lor.

Probabil deja banuiti  sau stiti sigur ca partenerul sau partenera va inseala dar durerea de a vedea acest lucru ca se intampla cu adevarat este una pe care nu o pot suporta multi. Imaginati-va de exemplu  ca sunteti nevoit sa faceti poze sau sa filmati in timp ce sotia este cu altcineva fara a fi bagat in seama. Nu foarte multe persoane sunt  in stare sa faca acest lucru. Daca angajati un detectiv particular /o agentie de detectivi particulari care va face acest lucru in locul vostru, puteti sa vedeti pozele si filmele alaturi de un prieten/amic care va este alaturi in acele momente. Puteti chiar sa alegeti sa nu le vedeti daca a-ti angajat un detectiv particular.
Tarifele agentiile de detectivi particulari uneori nu sunt foarte ieftine  dar la final voi veti fi cei castigati si veti avea toate dovezile necesare pentru a intenta un proces de divort si a pretinde ce vi se cuvine.
Pentru detalii suplimentare vizitati site-ul agentiei noastre www.prodetective.ro

 

 

Servicii detectivi Timisoara PRO DETECTIVE AGENCY

 

 

 

 

SFATURI pentru siguranta dvs.

 

Detectivi Timisoara PRO DETECTIVE AGENCY

Cunoscand indeaproape piata detectivilor particulari din Timisoara si din tara, ne permitem sa va dam cateva sfaturi.

1.Cautati pe internet sau prin reclamele publicitare din orasul dvs o agentie de detectivi particulari care presteaza servicii de investigatii private.

2.Cautati suplimentar pe internet date si informatii despre agentia de detectivi respectiva pe unele site-uri cu informatii publice si gratuite ex www.firme.info,site-urile autoritatilor publice :ANAF, ONRC, Lista detectivilor si a cabinetelor licentiate,etc,de unde puteti obtine informatii care va pot ajuta in luarea unei decizii finale:data infiintarii,indicatori financiari,platitor de tva,restante la bugetul de stat,numarul de angajati etc.

3.Telefonati la agentia respectiva si adresati cateva intrebari care sa priveasca:sediul agentiei,daca tariful include tva sau alte cheltuieli suplimentare,daca este diferentiat in functie de zilele sau orele in care se desfasoara investigatia,daca se percepe un alt tarif in afara orasului ,daca se incheie un contract,daca se elibereaza factura,daca probele pot fi folosite in fata autoritatilor-justitie,politie,parchet-daca detectivii pot depune marturie (daca este cazul)in fata instantei de judecata .

Servicii detectivi Timisoara PRO DETECTIVE AGENCY

 

 

 

Daca aveti  dubii cu privire la identitatea persoanei sau societatii  de detectivi particulari, nu ezitati sa solicitati informatii suplimentare la Inspectoratul Judetean de Politie al jud. Timis – Biroul Investigatii Criminale – telefon: 0256-402.110 – 0256-402.005 .

In cazul in care probele si dovezile au fost sau sunt obtinute de o firma sau asa zis “detectivi” care isi desfasoara activitatea in afara  legii, (din pacate INCA exista si astfel de impostori acestea, daca le veti obtine nu au nici o valoare legala probatorie,nu le veti putea folosi in instanta sau in fata altor institutii sau  autoritati publice.Puneti-va in situatia de a va incredinta secretele unor escroci care le pot folosi oricand ,santajandu-va sau facandu-le publice pe internet de exemplu.

NU UITATI !Incheiati obligatoriu un contract de prestari servicii cu detectivul particular sau firma de detectivi,nu acceptati sub nici o forma demararea unei investigatii fara a semna un contract.Contractul trebuie sa contina clauze precise de CONFIDENTIALITATE ce servesc intereselor ambelor parti.Conform Legii 329/2003 art 15.”In organizarea si desfasurarea activitatii ,detectivii particulari din societatile specializate si din cabinetele individuale  AU OBLIGATIA DE A INTREPRINDE INVESTIGATII NUMAI IN BAZA UNEI CONVENTII SCRISE CU CLIENTUL”.

Poate  peste un timp , probele obtinute de catre  agentia de detectivi  va pot fi folositoare (si)in instanta-divort,partaj,incredintarea minorului,rele tratamente aplicate minorului,cazuri de furt,marturie mincinoasa,inselaciune,santaj etc.Cine va  sustine probele  in instanta ? Are detectivul particular sau firma de detectivi particulari (prin reprezentantii legali)cadrul legal,pregatirea  juridica necesara ,experienta sau chiar… curajul de a sustine probele obtinute  in fata autoritatilor judiciare ?

In ce priveste PRO DETECTIVE AGENCY rapoartele probatorii, cat si fotografiile (plansele fotografice) sau inregistrarile audio video au fost folosite deseori de clientii sau avocatii nostri  in instanta sau in fata diferitelor autoritati judiciare .

PRO DETECTIVE AGENCY sustine (la cererea persoanelor fizice sau juridice) probele /rapoartele obtinute in urma investigatiilor in fata instantei sau a oricarei autoritati judiciare(POLITIE,PARCHET ETC)

 

O investigatie  profesionista necesita experienta si seriozitate in abordarea cazurilor ,logistica performanta si nu in ultimul rand detectivi particulari  foarte bine pregatiti profesional .  Trebuie sa stiti ca detectivii particulari, conform art.2(1) din Legea 329/2003 privind exercitarea profesiei de detectiv particular, isi pot desfasura profesia, dupa caz,doar  in cadrul societatilor specializate sau al cabinetelor individuale de detectivi particulari CARE FUNCTIONEAZA IN BAZA LICENTEI ELIBERATE DE INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI ROMANE.

In cazul in care probele si dovezile au fost sau sunt obtinute de o firma sau asa zis “detectivi” care isi desfasoara activitatea in afara  legii, (din pacate INCA exista si astfel de impostori in Timisoara ) acestea, daca le veti obtine nu au nici o valoare legala probatorie,nu le veti putea folosi in instanta sau in fata altor institutii sau  autoritati publice.Puneti-va in situatia de a va incredinta secretele unor escroci care le pot folosi oricand ,santajandu-va sau facandu-le publice pe internet de exemplu.

  


2. TARIFE PRO DETECTIVE AGENCY

 

Tarifele vor fi stabilite in raport de dificultatea,complexitatea , amploarea sau durata cazului.Stabilirea acestor tarife depinde de fiecare dintre urmatoarele elemente :

-timpul si volumul de munca solicitat pentru executarea mandatului,investigatiei solicitata de Beneficiar;

-natura,noutatea si dificultatea cazului;

-numarul de detectivi particulari folositi ,a autoturismelor (altor mijloace),a echipamentelor utilizate(camere ascunse,night vision etc);

-necesitatea obtinerii de date si informatii de la autoritati publice Ex(M.A.I,Ministerul Justitiei,ANAF,Parchete,Evidenta Populatiei,Vama etc

-orarul de timp si locatiie   in care se desfasoara  investigatia(ziua,noaptea,weekend sau sarbatori legale ,in Timisoara sau in afara judetului sau tarii )

-importanta intereselor Beneficiarului  si consecintele juridice sau de alta natura pentru PRO DETECTIVE AGENCY;

-imprejurarea ca acceptarea contractului incheiat cu Beneficiarul impiedica PRO DETECTIVE AGENCY sa accepte un alt caz din partea unei persoane fizice

sau juridice,daca acesta imprejurare poate fi constatata de Beneficiar fara investigatii suplimentare;

-notorietatea,vechimea ,experienta,reputatia si profesionalismul Agentiei;

-notorietatea,,reputatia si conduita subiectului investigat;

-colaborarea (contra cost)cu alte persoane ,institutii,agentii de detectivi particulari,experti,specialisti,”surse ocazionale”impusa de

natura,obiectul,complexitatea si dificultatea cazului;

-avantajele si rezultatele patrimoniale sau de alta natura  obtinute pentru profitul Beneficiarului,ca urmare a muncii depuse de PRO DETECTIVE AGENCY;

-urgenta cazului,constrangerile de timp in care PRO DETECTIVE AGENCY este obligata de imprejurarile cauzei sa actioneze pentru a asigura servicii  legale

performante ;

-istoricul colaborarii cu Beneficiarul si /sau posibilitatea continuarii acestuia;

 

Pretul orientativ al PRO DETECTIVE AGENCY pentru serviciile de investigatii/supravegheri oscileaza intre 15 -30 euro/ora ,(curs BNR) ;minim 5  ore /zi

Pretul mediu pentru o ora de investigatie al PRO DETECTIVE AGENCY este de  90 – ron (aprox.20 euro curs BNR) ,TOATE cheltuielile incluse.

Mentionam ca preluam doar cazuri pe care suntem convinsi ca le rezolvam si pe care (daca este cazul)le putem proba in fata instantei de judecata .

Pentru a afla tariful aproximativ in cazul  Dvs  scrieti-ne pe adresa de email info@prodetective.ro sau telefonati la 0722723100.

 

PRESA DESPRE PRO DETECTIVE AGENCY

“Ziarul Financiar”- Detectivi Timisoara 2006

08 Februarie 2006

Detectivi ,detectiv in Timisoara PRO DETECTIVE AGENCY

Ziarul Financiar 08.11.2006 Detectivi privati Timisoara

Birourile de detectivi particulari au inceput sa-si faca simtita prezenta printre micile afaceri de pe piata romaneasca. Iar cererea exista, atat din partea firmelor care vor sa afle daca partenerii lor de afaceri sunt “cu acte in regula”, cat si din partea cuplurilor care vor sa se asigure de fidelitatea partenerului sau a parintilor care vor sa-si verifice copiii.

Vasile Cires, directorul executiv al Biroului de Detectivi Particulari “Confident”, din Bucuresti, a observat aceste tendinte si a decis sa-si deschida un birou de detectivi particulari, dupa ce s-a pensionat anticipat din armata. Avea ca atuu experienta ca ofiter in structurile de cercetare si informatii militare …

……La Timisoara ,insa Mircea Banescu director executiv al agentiei de detectivi PRO DETECTIVE AGENCY spune ca s-ar gandi de doua ori inainte de a investii in aceasta afacere.”Pe langa problemele si dificultatile intampinate ,exista si riscul pe care detectivul particular adevarat si l-a asumat de a fi expus.Acest risc nu trebuie neglijat de cei care vor sa-si deschida o asemenea afacere.Cu timpul ,pe langa multi prieteni iti faci si multi dusmani,persoane care nu au inteles ca ne facem doar meseria”.explica Mircea Banescu.

Acesta si-a deschis firma de detectivi particulari PRO DETECTIVE AGENCY in 2004 dupa ce a cumparat dintr-o librarie cartea “Legea detectivilor particulari”si si-a dat seama ca indeplineste toate conditiile pentru a obtine atestatul de detectiv particular.”Atunci ,nu ma gandeam ca voi deschide aceasta afacere.Experienta in domeniu pot spune ca aveam 50%,aceasta meserie se inrudeste dar nu seamana intrutotul cu munca din politie sau serviciile de informatii.”spune Mircea Banescu.Dupa ce a obtinut atestatul de detectiv particular si pentru ca legea nu permite sa desfasori activitati de investigatii fara a fi angajatul unei firme de detectivi,s-a hotarat sa-si deschida propria firma.Investitia initiala a constat in inchirierea unui spatiu,utilarea si dotarea acestuia cu mobilier,laptop,videocamere,reportofoane,crearea unui site propriu,investitii in publicitate,ziare locale,bannere etc,povesteste Mircea Banescu.”In aceasta afacere trebuie sa investesti continuu,atat in dotarea cu mijloace specifice de investigare ,in publicitate cat si in factorul uman,pregatire de specialitate,cursuri etc ,adauga el.In primul an de activitate ,firma de detectivi particulari PRO DETECTIVE AGENCY a avut o cifra de afaceri de 2200 lei si un profit de 15000 lei.”Cifra de afaceri a crescut fata de anul trecut si creste in continuare,factorii determinanti fiind majorarea numarului de angajati,pe fondul schimbarii mentalitatii persoanelor ,in special agentii economici care apeleaza la firmele de detectivi privati,pentru a-si rezolva anumite probleme” afirma Mircea Banescu directorul agentie de detectivi din Timisoara PRO DETECTIVE AGENCY.Dar ca si colegul sau de la Bucuresti ,Mircea Banescu se plange de faptul ca serviciile cel mai putin solicitate sunt din partea companiilor de asigirari si bancare.`In Occident ,agentiile de detectivi privati se ocupa cu precadere de astfel de investigatii”.Cea mai neobisnuita cerere pe care a avut-o biroul de detectivi privati timisorean a fost gasirea unei pisici de rasa.”Dupa investigatii de aproximativ 2 luni,am reusit sa gasim pisica la o persoana care se ocupa cu furtul animalelor de companie foarte scumpe ,pe care le revindeau proprietarilor in schimbul unei recompense substantiale..”

Pentru o ora de investigatie ,biroul de detectivi privati timisorean tariful incepe de la 15 euro/detectiv,ajungand pana la 50 euro/detectiv in functie de complexitatea cazului,perioada de investigatie,de faptul ca investigatia se desfasoara in sau in afara localitatii.”Clientii agentiei de detectivi privati PRO DETECTIVE AGENCY sunt in general persoane fizice ,cu venituri mari si medii dar in ultima perioada avem tot mai des solicitari din partea persoanelor juridice care au inteles sau au inceput sa inteleaga rolul nostru in afacerea pe care o desfasoara.”In opinia lui Mircea Banescu ,”o agentie de detectivi privati este o afacere profitabila atat timp cat te ocupi 24/24 de problemele care se ivesc in aceasta activitate.”Conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti sunt:sa fii la curent cu toate noutatile in toate domeniile,sa investesti permanent in aparatura performanta,sa cultivi si sa mentii relatii cu diferite persoane din toate categoriile sociale si sa-ti placa ceea ce faci…afirma Mircea Banescu seful agentiei de detectivi privati PRO DETECTIVE AGENCY..

 

Detectivi Timisoara “Evenimentul zilei”

08 Iunie 2006

Detectiv particular in Timisoara “Evenimentul zilei”

Detectivi Timisoara PRO DETECTIVE AGENCY

Firmele specialiate in filaj pot afla daca aveti un copil care este consumator de droguri.

Este una dintre afacerile infloritoare ale ultimilor ani,cea de detectiv particular.Filmele cu Humphrey Bogart,cartile cu Sherlock Holmes sau celebrele romane ale Aghatei Christie-toate pornesc de la una dintre cele mai discrete profesii,aceea de detectiv particular.Agentiile de detectivi particulari au reaparut in Romania relativ tarziu dupa 1990.Abia in 2003 a fost promulgata Legea 329 privind exercitarea profesiei de detectiv particular.

Agentia de detectivi particulari din Timisoara Pro Detective Agency are trei detectivi particulari.O ora de filaj costa in medie 400.000 lei.Pe site-ul agentiei de detectivi privati serviciile oferite se adreseaza atat persoanelor fizice cat si celor juridice.Serviciile oferite de agentia de detectivi privati Pro Detective Agency includ de la urmaritul copilului al sotiei sau al sotului,pana la urmarirea angajatilor banuiti de scurgeri de informatii dinspre marile companii sau firmele concurente.

Infidelitate cu probe.”Avem cazuri diferite ,de la infidelitati la firme care isi iau masuri de precautie si vor sa se asigure asupra fidelitatii angajatiilor,pana la parinti care isi urmaresc copiii .Copiii lor cresc,nu sunt de acord cu anturajul fie fetele au deja un prieten si parintii nu sunt de acord,sunt si parinti care au suspiciuni ca fii sau ficele lor consuma droguri”declara Mircea Banescu directorul Pro Detective Agency.

Companiile multinationale apeleaza si ele la serviciile detectivlor particulari atunci cand au suspiciuni ca informatii strict confidentiale se scurg spre companiile concurente.Mijloacele pentru obtinerea de probe sunt :video,foto sau audio,rapoartele de supraveghere/filaj.Tarifele detectivilor particulari sunt in medie 400.000lei,acestea variind in functie de mai multe aspecte:perioada de supraveghere,numarul detectivilor si a autoturismelor folosite,etc.

De exemplu,daca se folosesc 3 autoturisme atunci normal ca tariful va creste.De obicei cazurile care par simple la inceput se dovedesc a fi cele mai complicate” spune Mircea Banescu.Conditiile contractelor sunt foarte stricte.”Noi oferim confidentialitate dar dorim acelasi lucru de la clientii nostrii.Au fost cazuri in care clientii au povestit acasa chiar celui urmarit …Trageti singuri concluziile….

Directorul agentiei de detectivi privati Pro Detective Agency spune ca afacerea este rentabila atat timp cat te ocupi 24/24.Agentia de detectivi particulari a fost infiintata in 2005 iar directorul ei a fost in “civilie”jurist.”Cred ca e o profesie care tine de un anumit simt.Adica trebuie sa ai talent pentru asa ceva ,uneori profesia asta inseamna sa stai si 8 ore intr-o masina,ca sa urmaresti un “subiect”.

Detectivul privat poate lucra pentru firme de asigurari sau banci.

In occident,veniturile pe care le inregistreaza agentiile de detectivi ,pot ajunge la multe zerouri.In economiile occidentale serviciile agentiilor de detectivi privati ,sunt strans legate de mediul de afaceri.Astfel ca si in Romania,in Timisoara,societatile comerciale apeleaza la serviciile firmelor de detectivi privati pentru verificarea cererilor de despagubire a posesorilor de asigurari medicale sau de bunuri (fraude in domeniul asigurarilor)verificarea seriozitatii si a declaratiilor persoanelor juridice pentru obtinerea imprumuturilor bancare sau identificarea debitorilor, stabilirea solvabilitatii lor si a bunurilor ce urmeaza a fi executate pe  cale judecatoreasca.

Mircea Banescu Agentie de detectivi particulari in Timisoara.

 

 


Revista “Capital” Detectivi Timisoara 2007

28 Februarie 2007

Detectivii privati din Timisoara iau urma partenerilor de afaceri

Agentie de detectivi privati in Timisoara PRO DETECTIVE AGENCY
Articol “CAPITAL”28 feb.2007
Din cele peste 250 de agentii de detectivi particulari inregistrate in Romania, numai in ultimul an s-au infiintat peste 100. Piata de profil este impulsionata de cereri precum cele de verificare a loialitatii partenerilor de afaceri sau a angajatilor.

Businessul firmelor de detectivi privati /particulari a inflorit in contextul in care oamenii de afaceri au devenit din ce in ce mai preocupati de siguranta mediului in care isi desfasoara activitatea.

“Daca la inceput, in anii `95 – 2000, niciuna din cele 20-30 de agentii existente in toata tara nu se putea lauda cu o cifra de afaceri mai mare de 50.000 de euro, acum sume intre 100.000 si cateva milioane de euro reprezinta ceva normal”, spune presedinta Asociatiei Nationale a Detectivilor Particulari din Romania (ANDPR). “Oamenii de afaceri au devenit constienti de puterea informatiei utilizate la timp. in 2006 si, mai ales, la acest inceput de an, a crescut spectaculos cererea de investigatii in domeniul economic. A crescut si cererea de consultanta in siguranta afacerii”, precizeaza aceasta.

La nivelul intregii piete, circa 30% din solicitari sunt de natura economica, la egalitate cu cererile privind domeniul privat al persoanei, precum cele legate de divorturi, copii, infidelitati. O cincime din clienti vor dovezi pentru a fi folosite in instante sau revendicari de bunuri, in timp ce 10% din servicii sunt consultatii. Restul sunt diverse alte cereri. In unele cazuri, intre 60% si 70% din solicitarile adresate detectivilor particulari sunt legate de cercetarea partenerilor de afaceri sau a viitorilor angajati. O investigatie de natura economica poate avea drept scop asigurarea protectiei impotriva scurgerii de informatii sau aflarea unor detalii privind solvabilitatea ori seriozitatea unei persoane. Nici salariatii unei companii care apeleaza la o firma de investigatii nu pot scapa de “lupa” detectivului, care poate afla detalii privind loialitatea sau moralitatea angajatilor.

Cine are suspiciuni ca angajatii nu respecta intocmai programul stabilit si vrea sa stie traseul acestora poate cere detectivilor supravegherea prin GPS, putandu-se astfel afla, in orice moment, locatia autovehiculului monitorizat. in acest caz, filajul este mai putin riscant, dar si mai ieftin.

Un alt tip de solicitare provine din partea firmelor din strainatate, in special din tarile in care a migrat forta de munca romaneasca. Aceste companii cer verificari pentru angajatii originari din Romania.

“Cererea este in crestere, iar in viitor cele mai multe cazuri vor fi din partea companiilor multinationale. Important este sa avem rabdare si sa nu tintim spre profituri imediate, ci spre profesionalism si crearea unei imagini serioase pe piata”, spune Vasile Cires, directorul general al Biroului de Detectivi Particulari “Confident” si fondatorul scolii de profil cu acelasi nume.

Pe langa solicitarile “de business”, rezolvarea divergentelor in cuplu sau a litigiilor civile a dus la cresterea exponentiala a cererii pentru investigatii private. “La noi, circa 90% din solicitari sunt legate de viata intima a sotului, sotiei sau amantului si doar 10% din investigatii privesc partenerii de afaceri ai clientilor”, spune Terteleac Ionel directorul firmei “Investigatii Private”.

Cei care au infiintat firme de detectivi privati particulari sunt cadre militare in rezerva, provenite din sistemul sigurantei nationale si armata. “Am considerat ca este un domeniu la care ne pricepem mult mai bine decat la altele si exista sanse mari sa reusim. Acum, suntem priviti cu o oarecare retinere, cam la fel cum erau privite agentiile imobiliare prin anii `90. Cred ca vom deveni o componenta cotidiana a sferei prestarilor de servicii”, spune Ilie Lungu, director general al Agentiei de Detectivi Particulari Total Invest.

“Clientii au inceput sa realizeze ca isi pot rezolva problemele fara a apela la unele institutii ale statului, avocati sau alte persoane intermediare”, spune Mircea Banescu, director executiv al firmei Pro Detective Agency din Timisoara. “Daca ne raportam la exemplul firmelor din Europa, cu o vechime de peste 50 de ani, atunci cifrele obtinute de firmele romanesti pot fi promitatoare. Este deja o piata specializata, asemenea avocatilor”, crede Maria Bumbaru. Pe viitor, asteptarile sunt legate mai ales de cresterea calitatii serviciilor si de specializarea agentiilor de detectivi particulari, insa deja perspectivele sunt incurajatoare pentru acest business. Potrivit Mariei Bumbaru, cel putin o agentie din Romania are deja filiale si angajamente in trei capitale din Europa.

 

 

 

 

Detectivi Timisoara “Timis Express”2007

09 Iulie 2007

“Tradati in dragoste ..pe bune”  Articol din Timis Express

Detectivi Timisoara  Pro Detective Agency in presa

Neincrederea timisorenilor in partenerul de viata sau afaceri ii determina ,tot mai des in ultima perioada sa apeleze la detectivi particulari.Timisorenii au suspiciuni in ceea ce priveste loialitatea angajatilor.Patronii se tem sa nu fie furati de salariatii lor ori ca acestia sa foloseasca in interes personal masina firmei.De asemenea ,afaceristii timisoreni suspecteaza personalul din subordine ca lucreaza si pentru concurenta.Pentru a lamuri lucrurile ,patronii apeleaza tot mai des la firme de detectivi particulari.

“In ultima perioada am avut foarte multe solicitari pentru a face investigatii economice.Patronii vor sa vada daca angajatii le sunt loiali,daca mai lucreaza si pentru concurenta ori daca fac afaceri personale”ne-a spus Mircea Banescu patronul agentiei de detectivi privati Pro Detective Agency din Timisoara .Printre clientii acestuia se numara si parinti care isi urmaresc copiii,in general adolescenti de 17 -18 ani.”Vor sa vada ce anturaj au.Multi nu stiu pe umbla copiii lor ,daca au probleme cu Politia “ne-a povestit seful detectivilor particulari.

Nu doar pustii sunt filati de profesionisti.In vizorul detectivilor particulari intra si sotiile ori sotii banuiti de infidelitate,iar dovezile adunate de catre detectivii particulari sunt folosite la partaj.”La procese sunt acceptate probele intrucat o firma de detectivi privati este autorizata prin lege sa obtina poze si inregistrari audio video”sustine Mircea Banescu.Discretia celor ce apeleaza la detectivii particulari este si ea foarte importanta ,insa clientii nu constientizeaza intotdeauna acest lucru.Astfel,in timpul unui conflict in familie,sotia i-a strigat sotului “vezi ca am pus pe cineva pe urmele tale” ..si astfel investigatia s-a dus pe apa Sambetei.

….Detectivii particulari ai Pro Detective Agency pot face inregistrari audio video foto sau cu camere ascunse.La firma de detectivi sunt angajati 8 detectivi ,unii fosti politisti iar celalti au urmat un curs de profil.”Acum doi ani cand am deschis firma  m-am gandit ca este o afacere de viitor.Din pacate ,uneori lumea ne identifica cu detectivii de la emisiunile “Tradati in dragoste” sau “Test de fidelitate”ceea ce ne aduce deservicii.Lucrurile nu se intampla asa,nu exista regie sau intelegeri prestabilite …In general,pretul unei ore de urmarire este de 5-60 lei dar variaza in functie de perioada de invesigatii,daca e noapte sau sunt sarbatori legale,daca “subiectul ” se deplaseaza in afara localitatii etc.

El atrage atentia ca unii clientii apeleaza la serviciile Pro Detective Agency cand deja este prea tarziu.”Multi vin dupa ce au fost inselati…Oamenii ar trebui sa vina la noi inainte de a lua” teapa”,mai ales ca avem o baza de date actualizata cu firme tepare sau rau platnice care actioneaza in zona de vest a tarii…

Mircea Banescu detectiv particular Timisoara

 

 

Detectivi Timisoara “Adevarul”2009

05 Septembrie 2009

Articol din Adevarul 05.09.2009 Detectivi Timisoara

Sexy pe internet dar singure in viata reala“.Fetele minore care apeleaza la internet pentru a-si gasi relatii de lunga durata se descriu pe site-urile matrimoniale ca fiind sexy ,bisexuale si greu de cucerit.

Psihologii dar si detectivii particulari angajati de parintii ingrijorati spun ca aceste obiceiuri pot afecta grav viitorul tinerelor.”Fetele care ajung la o varsta atat de frageda sa se posteze pe astfel de site-uri au o stima e sine foarte scazuta iar prin descrieri neconforme cu realitatea,ele pot deveni ce isi doresc.Astfel de comportament apare de obicei la fetele care acorda o atentie excesiva fizicului lor,stau mult la calculator si nu sunt laudate pentru ceea ce sunt.Din pacate astfel de fete vor fi apreciate doar pentru ceea ce ofera vor fi nefericite si necasatorite”afirma psihologul Oana Bot.

Parintii care ajung sa banuiasca astfel de comportamente nu ezita sa apeleze la detectivi particulari.”Am avut cazuri in care parintii ne-au solicitat sa vedem ce prieteni are fata lor pe internet.Mereu am recomandat insa programele de blocare a acestor site-uri”a precizat Mircea Banescu detectiv particular in Tmisoara.

…..

 

Pro Detective Agency in “Adevarul”2008

08 Octombrie 2008

“Adevarul” 08.10.2008 Detectivi Timisoara

Articol “Pretul geloziei :2000 euro”

Un detectiv particular castiga zeci de mii de euro de pe urma banatencelor infidele,cuplate cu nemti sau italieni.Pentru ca isi banuiesc iubitele romance ca sunt infidele,starinii angajeza detectivi particulari din Timisoara sa le urmareasca,atunci cand vin in Timisoara.

Zeci de fete logodite sau casatorite cu austrieci ,nemti sau italieni sunt urmarite de detectivi particulari in tara.Fetele s-au mutat in Occident alaturi de parteneri si ii abandoneza de cateva ori pe an uneori,sub pretextul ca parintii ramasi in tara au nevoie de ele.

“S-au casatorit din dragoste…de viata buna.Le spun iubitilor din strainatate ca merg cu mama la bai sau cu tata la cardiolog .Se intorc aici sa se iubeasca cu prietenii din adolescenta”Cei interesati ,apeleza la serviciile detectivilor particulari si platesc aproximativ 2000 de euro, a declarat Mircea Banescu seful Agentiei de detectivi particulari “Pro Detective Agency din Timisoara.

Comanda se face si prin telefon ,iar filajul se desfasoara cateva zile .”Am avut 30 de cazuri de la inceputul anului.Toate fetele urmarite au calcat stramb,se afiseaza peste tot cu iubitii”Agentia de detectivi particulari livreaza clientilor fotografii si inregistari video cu fetele surprinse in flagrant.Cele mai multe fete au varsta intre 19 si 26 de ani si se intorc in bratele iubitilor saraci care locuiesc cu chirie in Timisoara si care au o Dacie la scara.Majoritatea fetelor nu se uita la bani si isi rasfata iubitii ramasi in tara cu cadouri scumpe”.

Mircea Banescu-  Pro Detective Agency.

Italienii din Timisoara sustin ca nu sunt afectati de infidelitatea romancelor.”O femeie frumoasa primeste prea multe oferte.Nu are cum sa ramana fidela unui singur barbat.Merita sa iubesti si sa suferi dupa romance frumoase”spune Nicola Ferrani,un italian de 42 de ani stabilit de mai bine de 5 ani in Timisoara.

Fabio Volaturo,un italian de 30 de ani sustine ca banii iau mintile iubitelor romance ,ale strainilor cu bani.” E pacat sa te insele o romanca urata.Nu da bine pentru orgoliu.Restul se folosesc de frumusetea lor ca sa iti goleasca buzunarele.Italienii care se casatoresc cu romance si le duc in Italia sunt nenorociti.Daca nu stau cu ochii pe ele ,fetele plecate in Italia au aventuri tot cu romani tineri care sunt la munca acolo” a spus Volaturo.

“Daca e frumoasa,nu mai conteaza ca te inseala…Merita sa iubesti si a suferi dupa romance frumoase…Nicola Ferani, cetatean itlalian.

 

Pro Detective Agency in “Timpolis”2010

01 Decembrie 2010

Articol publicat in Timpolis 01 12 2010 Detectivi Timisoara PRO DETECTIVE AGENCY

“Legea recuperatorilor “ar pune capat unei perioade de vid legislativ speculate cu abilitate…

…..Detectivi particulari implicati in activitati de recuperare.

Detectivul particular Mircea Banescu ,seful agentiei de detectivi privati PRO DETECTIVE AGENCY din Timisoara spune ca in ultima perioada au existat inclusiv detectivi privati implicati in activitati de recuperare .”In  mod normal cadrul legal nu-i permite unui detectiv privat sa faca activitati de recuperare propriu-zisa,de care se ocupa societati specializate.De aceea unii detectivi particulari mai ales din Bucuresti ,pentru a lucra in legalitate prefera sa-si deschida ,pe langa agentii de detectivi particulari si firme de recuperare de creante.De obicei se apeleza la detectivi particulari atunci cand se banuieste ca debitorul are o serie de bunuri pe care le tine ascunse,pentru a nu fi executat in contul creantei”

Mircea Banescu detectiv particular ,director general al agaentiei de detectivi particulari Pro Detective Agency din Timisoara explica si specificul local al unor cazuri apropiate de zona recuperarii de creante pentru care sunt solicitate serviciile agentiilor de detectivi particulari.”In ultima perioada exista ,mai ales in Timisoara,foarte multe solicitari de recuperare a unor autoturisme luate in leasing pentru care nu s-au mai platit ratele.S-au aprobat in perioada 2007 -2008 foarte usor leasinguri,fara o verificare temeinica a posibilitatii clientului de a plati ratele aferente leasingului ,iar unii ,acum nu mai sunt de gasit-nu pot fi gasiti nici ei ,nici autoturismele luate …in aceste cazuri se apeleaza la detectivi particulari.

Tot pentru servicii oarecum apropiate de zona de recuperari mai sunt solicitati  detectivii paticulari sau agentiile de detectivi particulari in cazurile unor relatii comerciale defectuoase,intre firme din Romania si companii vest europene.”Detectivii particulari mai sunt solicitati sa faca investigatii detectivistice in cazul incercarilor unor firme straine de a-si recupera banii aferenti furnizarii unor marfuri catre firme din Romania.Astfel,au fost destule societati din strainatate care au dat marfa unor firme din Timis,fara minime verificari,pe baza de factura fara nici un alt contract scris-lucru valabil in unele state vest europene-dar de nerespectat la noi si …s-au trezit ca nu li se mai plateste marfa furnizata.In unele cazuri societatile nu mai exista  si fostii administratori sunt foarte greu de gasit.In alte cazuri,acestia refuza sa plateasca,invocand ca nu au semnat nimic care sa-i oblige in acest sens…”

Mircea Banescu -detectiv particular-director general  Pro Detective Agency Timisoara

 

Presa despre PRO DETECTIVE AGENCY

22 Octombrie 2011

PRO DETECTIVE AGENCY Presa despre Agentia de detectivi particulari

 

…..mai nou, in vestul tarii, unele credite acordate si nerambursate se recupereaza cu ajutorul… agentiilor de detectivi. “Am avut intr-adevar cazuri recente in care a fost vorba de recuperarea unor credite de la un debitor care a incasat banii si a disparut. Noi am avut misiunea de identifica locul in care acesta se ascunde. E o metoda care se practica – contractarea unor credite cu acte false, cu adeverinte false, ulterior debitorul disparand fara urma. Misiunea noastra e sa-l gasim”, ne-a declarat Mircea Banescu, directorul agentiei de detectivi particulari  PRO DETECTIVE AGENCY din Timisoara.

 

Presa despre PRO DETECTIVE AGENCY

11 Decembrie 2011

PRO DETECTIVE AGENCY “Detectivi pentru elevi”

Articol aparut in “Timpolis ”

Parintii pot afla situatia scolara a copiilor lor, fara sa se mai prezinte la scoala. In schimbul unei sume modice, pot apela la un “detectiv de note”. Sase scoli din Timisoara au incheiat contracte cu firme care pun la dispozitia parintilor astfel de servicii. Unii nu se opresc aici si angajeaza chiar detectivi in carne si oase pentru a afla si programul extrascolar al copiilor lor. In spatele unor rezultate foarte bune la invatatura, detectivii timisoreni afirma ca au descoperit deseori cazuri de consum de droguri, participare la video chat-uri pornografice sau chiar prostitutie…

Eleve de nota zece la scoala, prostituate de lux in timpul liberProfesorii nu reusesc intotdeauna sa creeze o punte de comunicare cu elevii, iar acestia aleg un anturaj gresit, preferand sa fuga de la ore si sa-si petreaca timpul in baruri. Astfel, creste numarul de absente nemotivate si, implicit, rata abandonului scolar. Pentru a avea o imagine clara asupra conduitei copilului, multi dintre parinti apeleaza chiar la detectivi adevarati pentru a afla ce face copilul in timpul extrascolar. De cele mai multe ori, in spatele unui sir imens de absente, parintii descopera probleme si mai mari cum ar fi consumul de alcool sau droguri. Au fost insa si cazuri in care parintii, mandri de felul in care se prezentau fiii lor la scoala, au avut surprize de-a dreptul socante, afirma detectivii timisoreni. “La noi vin parinti cu cerinte complexe. Ne fac procura sau mandat pentru a ne putea interesa la scoala de notele sau absentele copiilor. Insa cei mai multi dintre parinti vor sa stie ce fac copiii in timpul liber, pentru ca aici nu il mai poate intreba pe diriginte, de exemplu. Parintele ne da orarul, iar noi il urmarim pe elev cel putin o saptamana. Am avut foarte multe cazuri in care copilul avea note foarte bune si un comportament exemplar la scoala, insa in exterior era total diferit. Am descoperit cazuri de elevi eminenti care se drogau, se prostituau sau lucrau pentru video chat-uri pornografice”, spune Mircea Banescu, directorul agentiei PRO DETECTIVE AGENCY din  Timisoara.

Potrivit declaratiilor acestuia, din totalul cazurilor pe care le primesc detectivii intr-o luna, un procent de 25% sunt cazuri de urmariri de elevi, iar numarul unor astfel de solicitari este constant in ultimii ani.

Intrebati cum isi justifica absentele si comportamentul, cei mai multi adolescenti aduc ca scuze orarul zilnic incarcat (aproximativ sapte ore pe zi), oboseala spre sfarsitul programului scolar, programa scolara incarcata, plictiseala de la unele materii si etichetarea negativa din partea unor profesori sau influenta grupului de colegi.

Presa despre Detectivii din Timisoara

24 Octombrie 2012

Articol aparut in “Opinia Timisoarei

24.10.2012

 

TIMISOARA. Infiintate pe banda rulanta de fosti angajati ai serviciilor secrete sau ai Politiei romane, firmele de detectivi particulari au devenit, in ultimii ani, prezente discrete, dar active in spatiul public. In Timisoara, cele aproape 200 de firme de profil sau detectivi care lucreaza pe cont propriu indeplinesc angajamente contractuale dintre cele mai exotice, de la depistarea scurgerilor de informatii de natura economica din marile companii locale si verificarea bonitatii morale a unor potentiali parteneri de afaceri, pana la monitorizarea anumitor personalitati locale suspectate de infidelitate de catre partenerii de viata.

Durata investigatiilor la un caz poate dura de la cateva zile pana la cateva saptamani, in functie de complexitatea investigatiei, care poate implica deplasari cu avionul sau folosirea unor echipamente sofisticate. Spre exemplu, costul unui aparat foto profesional folosit de un detectiv particular poate ajunge la cateva mii de euro, la fel ca o camera video simulata in diverse obiecte personale sau aparatura de inregistrare audio de la distanta.

In prezent lucram la un dosar aproape incredibil, dupa ce o doamna de peste 65 de ani ne-a angajat sa cautam dovezi privind infidelitatea sotului sau, de aceeasi varsta. Omul este medic, chiar unul foarte cunoscut in Timisoara, si este acuzat ca se intalneste, dupa miezul noptii, pe ascuns, cu o amanta. Sigur, nu exista nici un indiciu in acest sens, doar gelozia doamnei si, spre exemplu, faptul ca sotul ei doarme in camasa de peste zi. Ea este convinsa ca-si pregateste, de fapt, escapada de la miezul noptii. Investigatia dureaza de cateva saptamani si in conditiile in care o ora de supraveghere cu aparatura speciala costa 40-50 de euro, va dati seama ca am incasat, deja, cateva mii de euro. Stam si cate cinci ore pe noapte monitorizand vila medicului in discutie, pentru a surprinde momentul intalnirii, dar e clar ca stam degeaba. Chiar incercam sa glumesc cu colegii mei spunandu-le ca ar trebui sa mergem sa ne tratam la respectivul medic si in felul asta sa-i dam o parte din bani inapoi”, ne-a declarat confidential un fost angajat al SRI Timis, care in prezent este seful unei agentii de detectivi particulari. Nu doar sotiile ce se considera inselate apeleaza la serviciile detectivilor particulari, ci si oamenii de afaceri care – pentru a nu fi inselati de potentialii parteneri de afaceri – solicita verificari discrete ale bonitatii acestora.

Primele suspiciuni au aparut in momentul in care intreprinzatorul cu care urma sa ma asociez mi-a cerut sa girez un credit bancar cu terenul pe care urma sa construiesc cateva case, adica sa fiu de acord sa incheiem un act de vanzare-cumparare care sa-i permita intabularea. In afara de acest lucru, mai trebuia sa vin cu 100.000 de euro, adica 10% din valoarea creditului. Asta, in conditiile in care ei se obligau sa finanteze lucrarile. Am renuntat la afacere, dupa ce am primit raportul detectivului din care reiesea ca firma partenerului meu avea un capital social extrem de mic in raport cu anvergura financiara ce si-o propunea”, ne-a dezvaluit un  antreprenor in domeniul imobiliar din Timisoara. .